maandag, 14. november 2005 - 10:28

22 aanhoudingen en 118 bekeuringen bij verkeerscontroles

Het politiekorps Haaglanden heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de snelweg A13 een grote integrale verkeerscontrole gehouden. De politie Haaglanden hield de controle in samenwerking met onder andere de douane, de belastingsdienst en het Korps Landelijke politiediensten.

Bij de controle op de A13 werden 93 bekeuringen voor ondermeer defecte verlichting, gladde banden en slecht werkende remmen, 1 aanhouding voor bezit wapenstok en 1 aanhouding voor groot aantal openstaande boetes. 15 automobilisten werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Daarvan blies één bestuurder maarliefst 785 ugl, 7 maal meer dan is toegestaan. 5 auto’s werden bij de controle in beslag genomen omdat de bestuurders met elkaar geregistreerd stonden voor een belastingschuld van € 111.000.

Ook op de snelweg A27 bij Hoogblokland werd dit weekend gecontroleerd. Daar hield de politie Zuid-Holland Zuid vier mensen aan die gesignaleerd stonden. Een man uit België kon de openstaande boetes van 800 euro niet betalen en zit daarom 64 dagen vast.
Provincie:
Tag(s):