dinsdag, 27. september 2005 - 19:10

40 jaar Zeelandbrug

Dit jaar bestaat de Zeelandbrug 40 jaar. Speciaal voor de gelegenheid is een reizende tentoonstelling samengesteld waar toeschouwers de voorgeschiedenis kunnen bekijken. Op nagebouwde brugpijlers zijn foto’s te zien. Daarnaast ook documenten en voorwerpen die te maken hebben met de bouwgeschiedenis en de opening op 15 december 1965. Verder wordt er nog een indruk gegeven van het rijke onderwaterleven dat is ontstaan rondom de brugpijlers en er is aandacht voor de artistieke uitingen van de Zeelandbrug in die 40 jaar.

Het initiatief voor deze tentoonstelling is van de Provincie Zeeland, Directie Infrastructuur en Vervoer en is samengesteld door de SCEZ i.s.m. de afdeling Communicatie van de provincie.

De tentoonstelling '40 jaar Zeelandbrug' is te zien van 4 t/m 30 oktober 2005 in het Stadhuismuseum in Zierikzee, van 4 t/m 25 november 2005 in Dorpshuis De Brug in Colijnsplaat en van 1 t/m 23 december 2005 in het Informatiecentrum van de Provincie Zeeland in Middelburg. De toegang is bij alle drie locaties gratis.

© BON Foto's: Jonathan van den Broeke
Provincie:
Tag(s):