maandag, 14. februari 2005 - 10:56

Aanrijdingen A6 door gladheid

Flevoland

Op de A6 zijn zondagmorgen tussen 07.00 en 09.00 uur diverse automobilisten met hun voertuig in de problemen geraakt door de gladheid tijdens zware hagel- en sneeuwbuien.

Een 28-jarige Lelystedeling gleed van de afrit Lelystad, reed met zijn auto drie boompjes omver en kwam op zijn kant in de sloot terecht. Zelf bleef hij ongedeerd. Een 23-jarige Amsterdammer kwam in de middenberm terecht en sloeg over de kop. Hij is ter controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Op hetzelfde stuk weg zagen een 31-jarige Almeerder en een 73-jarige Amsterdammer de blauwe zwaailichten van de politie, die vanwege de eerdere ongelukken ter plaatse was. De Almeerder remde, maar kon niet voorkomen dat hij de Amsterdammer raakte, waarna ze beiden in de berm tot stilstand kwamen. Beiden bleven ongedeerd.

Twee Lelystedelingen botsten eveneens, toen een 76-jarige automobilist een stukje achteruit reed op de oprit, omdat hij zag dat het verkeer daar stilstond. Hij botste tegen een 32-jarige plaatsgenoot, maar reed vervolgens via de middenberm naar de andere rijbaan en verdween. De politie heeft zijn adres getraceerd en hem ontboden aan het bureau. Ter hoogte van de afslag remde een 61-jarige automobilist uit Haarlem voor de file. De 64-jarige automobilist uit Ezinge achter hem zag dit vermoedelijk te laat, met een botsing tot gevolg. Ze raakten niet gewond.

Ter hoogte van Almere Buiten raakte een 35-jarige Lelystedeling door het slechte weer in een slip en draaide dwars over de weg. Achter hem reed een 41-jarige automobilist uit Swifterbant, die een aanrijding niet meer kon voorkomen. De 41-jarige en de inzittenden van de 35-jarige, zijn vrouw en drie kinderen, bleven ongedeerd. Zelf moest hij door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd worden. Hij is met rompletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):