donderdag, 3. november 2005 - 19:27

Aartsbisschop opgebaard

Glane

Donderdag en vrijdag kunnen gelovigen en andere belangstellenden afscheid nemen van Aartsbisschop Cicek. De kerkleider ligt in een open kist opgebaard in de Mariakerk op het terrein van het st.Ephrem klooster te Glanerbrug. De dode bisschop ligt in de kist in zijn priesterkledij en houdt een staf in zijn hand

Zaterdag wordt het lichaam op een stoel gezet en zal op een draagbaar rond worden gedragen tussen de naar schatting 15.000 gelovigen die zich dan rond het Syrisch Orthodoxe klooster hebben verzameld.
De gelovigen komen uit heel midden-Europa. Donderdag hebben al zo'n 3000 mensen 'afscheid' genomen. Velen lieten hun tranen de vrije loop.

Voor de gemeente Losser en Enschede is het een megaklus om alle verkeer in goede banen te leiden. Verwacht wordt dat alle hotels in de omgeving zijn volgeboekt. Het is voor de eerste keer dat een kerkelijk leider zittend wordt bijgezet in een mausoleum in Europa. Cicek is de grondlegger van de Syrisch-orthodoxe kerk in midden Europa. Hij werd 63 jaar oud.
Provincie:
Tag(s):