woensdag, 7. december 2005 - 11:02

‘Ayaan mag blijven’

Den Haag

Van de buurtbewoners mag VVD-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali in haar zwaar beveiligde appartement in Den Haag blijven wonen. Althans, mits de staat voor extra beveiliging voor de buren zorgt tegen eventuele aanslagen op het Kamerlid. Deze eis stelden de buurtbewoners in een kortgeding die de bewonersvereniging had aangespannen.

In april dit jaar zorgde de verhuizing van de politica voor veel opschudding onder de bewoners van het appartementen complex. Het ministerie van Financiën zou 900.000 euro voor een appartement in een flatgebouw in Den Haag hebben betaald. Hirsi Ali zat daarvoor, net als collega-Kamerlid Geert Wilders, enige tijd ondergedoken sinds de moord op Theo van Gogh. Hirsi Ali was onder andere ondergebracht in de Marine Kazerne in Amsterdam, Wilders in een cel in kamp Zeist.

De rechter erkende dat de bewoners hinder ondervinden van de beveiliging van het Kamerlid, maar niet zodanig dat Hirsi Ali een ander onderkomen zou moeten zoeken. De rechter stelde de bewoners in het gelijk en gaat ervan uit dat de overheid de benodigde maatregelen zal treffen.
Provincie:
Tag(s):