vrijdag, 29. juli 2005 - 13:20

‘Zwarte vrijdag’ voor varkens

Venray

Voor een veertigtal varkens kwam vrijdagochtend vroegtijdig een einde aan hun leven op de snelweg. Op de oprit naar de A73 ter hoogte van Venray kantelde even na 09.00 uur de combinatie met circa 200 varkens en blokkeerde de snelweg. Waarschijnlijk reed de vrachtwagen te snel en verloor de bestuurder de macht over het stuur. Door het eenzijdige ongeval ontsnapten er varkens en liepen in vrijheid over de A73. Door alert reageren van achterliggend verkeer en de toegesnelde hulpdiensten konden de varkens weer worden gevangen en in een nieuwe vrachtwagen worden geplaatst.

Een vrachtwagen werd gebruikt om de varkens de pas af te snijden door deze dwars op de rijbaan te zetten. Ongeveer 40 varkens overleefden de klap niet, of moesten door een dierenarts uit hun lijden worden verlost.

De chauffeur is er met enkele schaafwonden vanaf gekomen. Ook hebben zich geen aanrijdingen voorgedaan bij het achterop komende verkeer. Enkele vrachtwagens gingen na het ongeval met gepaste snelheid en knippersignalering op het midden van de snelweg rijden, zodat de overige weggebruikers gewaarschuwd waren. Door het ongeval raakte de rijbaan richting Nijmegen enige tijd gestremd en ontstond er een file vanaf Horst-Noord.

© BON/Tekst en foto's: John Peters
Provincie:
Tag(s):