zaterdag, 23. april 2005 - 19:00

Asiel beschuldigt van onnodige euthanasie

Het Hulpcentrum voor Wilde Dieren in Sittard heeft aangifte gedaan bij de Algemene Inspectie Dienst tegen het Dierentehuis in Heerlen. Daar heeft men een jong vosje van amper 5 weken oud, die vorige week naar het asiel gebracht werd, laten inslapen.

Volgens het asiel kon de jonge vos niet terug naar de natuur omdat hij nu naar mensen rook, en was er verder geen onderdak voor het diertje. De verzorgers van het Sittardse Hulpcentrum voor Wilde dieren zijn verbolgen over het besluit het beestje te euthanaseren. Zelf hebben ze op dit moment een vosje van één week oud, dat de fles krijgt. Als hij groot genoeg is wordt hij terug gezet in de natuur, samen met soortgenoten.

De vos is een beschermd dier, en wettelijk is het dus niet toegestaan om beschermde inheemse diersoorten te vangen, verwonden of te doden. Vandaar dat het besluit het diertje te laten inslapen op veel onbegrip stuit. De AID wil nog geen commentaar op de zaak geven, ze willen eerst onderzoeken wat er gaande is. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):