zondag, 27. februari 2005 - 1:17

Barcelona loopt uit dankzij verliezend Real

Barcelona heeft toch voordeel gehad van de 1-1 tegen hekkensluiter Numancia. Dit komt vooral omdat concurent Real Madrid het zelfs nog slechter deed tegen Deportivo La Coruña. De Koninklijke verloor kansloos met 2-0.

Op een besneeuwd veld moest de ploeg van Frank Rijkaard het opnemen tegen de nummer laatst van de Primera Division. Barca krijg weinig grip op de thuisploeg en ging zelfs met een 1-0 achterstand de kleedkamer in. Juanlu tekende voor de treffer.

Na rust nam Barcelona meer initiatief en Rafael Márquez scoorde al snel. Maar verder kwam de koploper niet. Ook het inbrengen van de matchwinnaar van afgelopen woensdag, Maxi Lopéz, bracht weinig verandering.

Real Madrid moest later op de avond de strijd aangaan met Deportiva. Wetenend dat bij winst het gat nog maar vier punten zou zijn. Maar Real kwam geen moment in de buurt van de weinst. Na acht minuten scoorde Luque en vijf minuten later volgde een eigen doelpunt van Francisco Pavon.

Alsof dat niet erg genoeg was, raakte coach Luxemburgo zijn sterspeler Zidane in de 27e kwijt door een blessure. Deprotivo is de laatste dertien competitiewedstrijden niet meer verslagen door Real Madrid. Real moet voor de laatste uitzege op Deportivo terug naar 1991.