maandag, 9. mei 2005 - 11:23

Batman beklimt rechtbank Den Haag

Den Haag

Een man, verkleed als van stripheld Batman, beklom maandagochtend het dak van de Raad voor de Rechtspraak in Den Haag. De man is lid van de actiegroep Fathers 4 Justice en protesteert met zijn daad onder meer tegen de negatieve reactie van de Raad op de voorgestelde veranderingen in het familierecht door het Tweede Kamerlid Luchtenveld.

Fathers 4 Justice vindt het ongelovelijk dat de Raad gelijkheid op grond van geslacht en gelijkwaardig ouderschap tussen de beide ouders in het familierecht niet actief ondersteunt. Batman heeft al ruim vijf maanden zijn 5-jarige zoontje niet meer gezien, ondanks dat er met de rechtbank een omgangsregeling was afgesproken.

Dinsdag beklom een Fathers 4 Justice-lid verkleed als Spiderman de Waalbrug in Nijmegen. De gescheiden vader probeerde in een wanhopige poging zijn 2 kinderen weer te kunnen zien. Eerder klom een man verkleed als Batman de rechtbank van Utrecht en een Superman en Spiderman het Paleis van Justitie in ’s Hertogenbosch. Vorig jaar september wist een Fathers 4 Justice-lid verkleed als Batman zelf Buckingham Palace in Londen te beklimmen.

©BON
Provincie:
Tag(s):