vrijdag, 26. augustus 2005 - 0:39

Bedreiger raadslid Hofte pleegt zelfmoord

Enschede

De 38-jarige homofiele man die op 7 july door de Almelose rechtbank is veroordeeld voor het bedreigen van het gemeenteraadslid Hans Hofte heeft zelfmoord gepleegd. Hij heeft zo'n 10 dagen dood in zijn huis gelegen. Dat heeft de politie van Roermond aan Hofte meegedeeld.
<BR>De man keerde zich tegen het raadslid nadat hij verleden jaar in interviews zei tegen de extravagante Gay Parade op Roze zaterdag te zijn.

Hans Hofte is raadslid voor de Stadspartij in de gemeente Enschede. Die partij is met 4 zetels vertegenwoordigd. De man bedreigde Hofte via telefoontjes, e-mails en een poederbrief. De rechter nam het hoog op dat het raadslid anoniem bedreigd is, en dat de man geen berouw toonde. Hij werd daarom veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken. Hij kwam zelf niet opdagen bij de rechtbank maar stuurde een roze portomonnee met één cent er in, en liet ook weten geen spijt te hebben.

Na de veroordeling ging de man gewoon door met het bedreigen en zei dat Hofte boven aan zijn dodenlijst stond. Hij is hiervoor wederom opgepakt en in een Enschedese politiecel beland.
Hofte zei donderdag in een reactie:'ik weet niet goed wat ik er mee moet, ik zit met dubbele gevoelens'.

©BON/tekst en foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):