zaterdag, 29. oktober 2005 - 13:07

Beenamputatie na pechgeval

Assen

Omstreeks 21.30 uur reed het 23-jarige slachtoffer over de A28 richting Groningen. De auto werd bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Amsterdam. De auto kreeg ter hoogte van de oprit vanaf Assen Zuid een klapband, raakte de vangrail en kwam midden op de rijbaan tot stilstand.

Achteropkomend verkeer stopte in de buurt van de auto van de Amsterdammers. Samen met enkele getuigen probeerde de man hun auto van de snelweg te duwen. Inmiddels hadden al enkele auto’s elkaar geraakt bij het ontwijken.

Een andere achteropkomende personenauto reed met hoge snelheid op de situatie in en raakte de 23-jarige man daarbij. Deze werd door de lucht geslingerd en kwam enkele meters verderop terecht. De automobilist die de man heeft aangereden is doorgereden en is tot op dit moment nog niet getraceerd. Een onderzoek naar deze bestuurder is nog steeds gaande.

Het slachtoffer ligt in kritieke toestand in het UMCG. Hij heeft onder meer hersenletsel en mist een been. In verband met het onderzoek ter plaatse is de A28 tussen Assen Zuid en Assen Centrum enkele uren afgesloten geweest. Het verkeer is omgeleid via de Europaweg.
Provincie:
Tag(s):