dinsdag, 25. oktober 2005 - 14:20

Bijna 50.000 bezoekers bezorgen Lego World bezoekersrecord

Zwolle

Vijf jaar geleden begon Lego World in de Zwolse IJsselhallen aan een gewaagd experiment. Een evenement dat volledig in het teken van de wereldberoemde legosteentjes stond. Nu, vijf jaar na dato, mag het spektakel zich rekenen tot de grote kassuccessen. Vandaag sluit het vijfdaagse evenement dat gedurende vijf dagen volledig was uitverkocht

In de herfstvakantie bouwen en kijken naar legosteentjes. Na vijf jaar blijkt het een gouden formule te zijn geworden. Bezoekers komen van heinde en verre. Zelfs uit het buitenland worden gasten verwelkomd. Dat het evenement natuurlijk veel meer is dan alleen maar die steentjes, mag duidelijk zijn. Gezinnen trekken er massaal op uit om het evenement te bezoeken. Aan de vijfde editie van Lego World gingen 13 vrachtwagens met oplegger vooraf. Samen goed voor miljoenen steentjes.

Het evenement werd vorige week geopend door de burgemeester van Zwolle. Meijer deed dat samen met Sita en de 8-jarige Max Verheyen, de allereerste Lego World burgemeester. Ook diverse artiesten, waaronder Elize en Djumbo, waren op het succesvolle evenement aanwezig.

©Blikopnieuws.nl
tekst: MediaHuis Zwolle
foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):