dinsdag, 11. januari 2005 - 12:35

Bike for live: RESULTAAT!

Nijmegen

Zondagmorgen, 8:00 uur op een stil Kerkenbos in Nijmegen. Ik sta in het donker nog, maar droog, en dat is toch geruststellend voor deze dag. Na enkele minuten zijn de eerste "klikjes" te horen van een solitaire wielrenner die zijn schoentjes loskoppelt van de trappers....Henk Geurts is present! Na een korte kennismaking volgen al snel anderen en staat onze lunchroom (kantine) vol met goedgemutste fietsers en vooral ook Product Plussers die allen op de vroege zondagochtend komen helpen met koffie, broodjes en steun voor onderweg.
<BR>Er heerst een blijde spanning, een gevoel van saamhorigheid en een gezamenlijk doel. Het saldo van de sponsoren is gekomen op een prachtige € 9.100,-!!!!!! Als dat geen aanvullende motivatie voor de fietsers is dan weet ik het ook niet meer.

8:45, de route is doorgenomen, de eerste stop afgesproken en na wat foto's van het peloton worden onder luid gejuich van de aanhang de trappers in beweging gezet. Op naar Maastricht met windkracht 4 bijna constant op kop, maar het besef dat we fietsen voor anderen die het onvoorstelbaar veel slechter hebben laat iedere klacht verstommen.

Ik ga verder niet de hele dag beschrijven al is de verleiding groot, maar er zijn beelden van en ook een korte video opname dus voor de diehards onder u, neem gerust contact op en we kijken wat we kunnen doen.
Wat ik wel wil melden is dat de dag perfect is gelopen! We hebben 1 lekke band gehad (met 9 fietsers op 150km...), geen valpartijen, veel ge-vl... op de Belgische "fiets"paden met troep van de afgelopen 20 jaar er nog op, veel collega’s en vrienden die onderweg stonden om de jongens aan te moedigen, wind op de kop, veel repen, bananen en sportdrank,
€ 20,- opgehaald aan de 3e stop in een duistere bruine kroeg aan de Napoleonsbaan waar de vaste gasten al vanaf 11:00 aan het bier zaten in pullen met eigen naam.....toch bedankt jongens! En vooral ook veel lol.
Om 16:15 rijden we moe maar voldaan Maastricht binnen en storten ons onverwacht in het carnaval gedruis en kermis gejoel op het Vrijthof. Maastricht viert altijd feest. Even nog de groeten aan onze een na oudste stad gedaan en met het busje (ook van een sponsor!) huiswaarts gekeerd.

Voor iedereen die ons heeft gesponsord, van T-shirts, krachtvoer, reservebanden, geld en vooral ook morele steun, willen wij als Product Plus onze grote dank uitspreken! Voor de fietsers veel lof (gemiddelde van 26,3 km per uur!) en alle vrijwilligers veel waardering!

Product Plus maakt deze week ruim € 9.000,- over op rekening 555 en dankt jullie allen!!
Provincie:
Tag(s):