zondag, 1. mei 2005 - 19:50

Bos voor Europese Grondwet

Nijmegen

Op de dag van de Arbeid heeft Wouter Bos een klemmend beroep gedaan op de leden en kiezers van de PvdA om op 1 juni vóór de Europese Grondwet te stemmen. Hij deed dit in de Vereniging in Nijmegen waar hij een toespraak hield. Volgens de PvdA-voorman kunnen problemen beter worden aangepakt met de nieuwe Europese Grondwet.

Bos maakte in zijn toespraak een vergelijking tussen het ontstaan van o.a. de welvaart, rechten voor werknemers en veiligheid en het ontstaan van Europa zoals het nu is. Ook hiervoor is ondermeer door politici zoals Willy Brandt, Joop Den Uyl en Olof Palme in het verleden hard gewerkt.

De PvdA-oppositieleider vindt 1 juni dan ook niet een dag om het eigen belang te laten prevaleren boven het gemeenschappelijk belang. Wel onderkent Bos dat er onder de bevolking nog veel scepsis heerst over Europa. Zo zijn daar de dure euro, de onbegrijpelijkheid van het Europees Parlement en de bureaucratie. Toch vindt Bos dit geen reden om een tegenstem te laten horen. Volgens hem los je de problemen alleen maar op door voor de Grondwet te stemmen.
Bos vindt dan ook dat met de Grondwet Europa, veiliger, slagvaardiger en socialer zal zijn en Nederland een sterkere positie heeft in dat Europa. © BON/Foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):