maandag, 28. maart 2005 - 19:08

Brand verrast Suger Lee Hooper

Hulten

In de nacht van zondag op maandag kwam bij de brandweer een melding binnen van een schuur in de brand, die gelegen was achter een woning. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het om het huisadres te gaan van de bekende Nederlander Sugar Lee Hooper. De brandweer die snel ter plaatse was, trof lichte rook aan in de schuur waarop de hulpverleners een onderzoek instelden. Geruchten in de wijk deden al gauw vermoeden dat het om een hennep-kwekerij ging, een woordvoerder van de politie heeft dit maandag bevestigd.

De politie kon niet bevestigen dat het om de woning van Suger Lee Hooper ging. Wel zijn er in de schuur 1000 tot 1500 planten aangetroffen en een eigen aggregaat.

De brandweer en de politie zijn drie uur bezig geweest in de naast het huis gelegen schuur met een uitgebreid onderzoek. Sugar Lee verklaarde gisterenavond tegenover de verzamelde pers 'ik weet niet wat er aan de hand is', maar stelde de komst van de pers niet op prijs. De hennepkwekerij is in de loop van maandag door een specialistisch bedrijf ontmanteld en geruimd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar en huurder van de ruimte. De bewoner wist volgens een afgelegde verklaring niets van activiteiten in de schuur. ©BON/Jeroen Stuve Bron Hans Heesbeen
Provincie:
Tag(s):