vrijdag, 24. juni 2005 - 23:12

Brazilië verslaat Duitsland

Brazilië heeft als tweede land de halve finales van het WK onder 20 gehaald. In de verlenging, nadat de eerste negentig minuten in 1-1 waren geëindigd, bracht verdediger Rafael de verlossende 2-1 op het bord.

Duitsland en Brazilië maakten er vanavond een daverende strijd van die niet in negentig minuten beslist kon worden. De wedstrijd was absoluut niet zo spannend als die tussen Marokko en Italië, dit duel kwam pas veel later op gang.

Met de terugkeer van spits Diego Tardelli in het Braziliaanse elftal na de eerste Duitse goal, kwam het venijn terug in het spel van de Zuid-Amerikanen. Had hij dit maar in de poulewedstrijden laten zien, dan had de bondscoach hem nooit naar de kant gehaald. Het was verdiend dat hij voor het enige doelpunt van groen-geel in de reguliere speeltijd zorgde.

Helaas werd hij vier minuten voor het eind onterecht van het veld gestuurd, nadat de scheidsrechter ineens wel stelling nam tegen alle schwalbes. Een hele wedstrijd liet arbiter Shield dit spelbederf doorgaan, Diego Tardelli kreeg echter zijn tweede gele kaart voor een fopduik én hij werd in dit geval wel degelijk aangetikt.

In de eerste verlenging was het de beste en zeer aanvallend spelende verdediger Rafael die Brazilië de overwinning bracht. Hij liet de Duitsers volledig gedesillusioneerd achter.

Brazilië speelt dinsdag in Utrecht tegen de winnaar van Argentinië - Spanje.