vrijdag, 25. november 2005 - 10:53

Buwalda geeft startsein Brede School

Heerenveen

Op donderdagmiddag gaf de wethouder Buwalda in en nabij het wijkcentrum De As, het officiële startsein voor het project Sport en Spel De Greiden. Het startsein was een schot in de roos met pijl en boog. De tevens uitgenodigde wethouder Kaastra bleef afwezig, hij steunde de plaatselijke voetbalclub in Marseille.

Voorafgaande aan de openingshandeling hadden op de schoolpleinen van de basisscholen Het Kompas, De Roerganger, Ekke de Haan, Ynlaet en Ljepper allerlei activiteiten plaats, van dans tot oud-Hollandse spelen.

Met het project ‘Sport en Spel De Greiden’ wordt een eerste stap gezet richting een toekomstige inhoudelijke samenwerking in het kader van de haalbaarheid van een Brede School in De Greiden. Het project is een samenwerking tussen de vijf basisscholen in de wijk De Greiden, Caleidoscoop, Kinderwoud/SKEP, het Friesland College/CIOS, de atletiekvereniging AV’55, de korfbalvereniging Blauw-wit, de voetbalvereniging Heerenveense Boys, de gymnastiekvereniging WIK-FTC en de gemeente Heerenveen.

Onlangs is door studenten van het CIOS een begin gemaakt met activiteiten op het terrein van sport en spel. Dit gebeurt onder schooltijd op de vijf basisscholen in wijk De Greiden en de buitenschoolse sportopvang voor kinderen van Kinderwoud. De bedoeling is om begin volgend jaar de activiteiten uit te breiden, deze worden dan gehouden na schooltijd op de schoolpleinen of ergens in de buurt.
Provincie:
Tag(s):