dinsdag, 8. maart 2005 - 23:00

Chelsea door in bizarre wedstrijd

Chelsea heeft de kwartfinale van de Champions League weten te bereiken door Barcelona is een bizarre wedstrijd uit te schakelen. De uiteindelijk stand was 4-2 voor de club uit Engeland en was het bekijken waard.
<BR>
<BR>In London moest Chelsea een 2-1 achterstand proberen weg te werken. Twee weken geleden kwam Chelsea nog op voorsprong door een eigen doelpunt van Belleti maar uiteindelijk wist Barcelona thuis het tij nog te keren met met een 2-1 voorsprong de wedstrijd van vanavond in te gaan.

De eerste helft van de wedstrijd was er eentje om in te lijsten. Barcelona maakt het spel, maar na 8 minuten kwam Chelsea op voorsprong. In de 17e en 19e minuut werd en nogmaals gescoord door de Londonaren en zo stond het al snel 3-0 voor Chelsea.

Barcelona had de verdediging slecht voor elkaar en kreeg geen vat op de scherpe counters. Toch kwam Barcelona terug via een penalty in de 27e minuut. Barcelona kwam zelfs tot 2-3 terug door een schitterend schot uit stand van sterspeler Ronaldinho. Met deze stand zou de club uit Spanje doorgaan.

In de tweede helft vielen er minder doelpunten, maar het was er niet minder spannend om. Een paar keer werd de paal geraakt door beide ploegen en een doelpunt hing in de lucht. Dit doelpunt kwam van het hoofd van aanvoerder Terry namens Chelsea. Hij kopte uit een corner diagonaal in en zo stond Chelsea weer op ‘doorgaan’.

Coach Mourinho wisselde een aanvaller voor een verdediger en Chelsea probeerde het spel uit te spelen. Rijkaard bracht nog aanvaller Maxi Lopez en Giuly binnen de lijnen, maar het had geen nut meer Chelsea gaat door in een wedstrijd die misschien wel gewonnen had moeten worden door Barcelona. Het zal Mourinho een zorg zijn.