zondag, 15. mei 2005 - 20:30

Club Brugge pakt titel tegen Anderlecht

Club Brugge is er eindelijk in geslaagd die titel waar heel Brugge al weken naar smacht binnen te halen. In eigen huis was één punt genoeg tegen nummer twee Anderlecht: 2-2.

De sterren leken Brugge gunstig gezind in het Jan Breydelstadion, toen Nastja Ceh al in de allereerste minuut de openingstreffer in het dak van het doel schoot.

Vervolgens waren de blauwzwarten heel de eerste helft veruit de betere ploeg. Het was daarom geheel tegen de verhouding in dat Anderlecht net voor rust toch gelijkmaakte via Hannu Tihinen, die een afvallende bal het doel intikte.

Dat onrecht werd echter snel uit de wereld geholpen, want twee minuten later was het weer Ceh die Brugge aan een nieuwe voorsprong en uiteindelijk de titel hielp. Anderlecht maakte net voor het uur nog wel de 2-2, maar dat was niet genoeg om Brugge op de ranglijst in het bereik te houden.

De mannen van trainer Trond Sollied zijn voor de dertiende keer Belgisch kampioen.