dinsdag, 28. juni 2005 - 11:32

Cokewasserij ontmanteld

Amsterdam

Maandagmiddag rond 16.00 uur arresteerde de politie in een woning in Amsterdam-West vier mannen in de leeftijd van 24, 27, 33 en 41 jaar en een vrouw van 27 jaar toen zij op heterdaad werden betrapt bij het wassen en drogen van met cocaïne doordrenkte kleding.

Het onderzoeksteam nam enkele honderden grammen cocaïne, chemicaliën en circa 14.000 euro in beslag.

De verdachten, allen afkomstig uit Zuid-Amerika en woonachtig in Amsterdam, zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Agenten kregen tijdens een onderzoek informatie binnen over een woning die gebruikt zou worden als zogenoemde cokewasserij. Hier wordt met chemicaliën cocaïne gescheiden van bijvoorbeeld daarmee geïmpregneerde kleding. Na het droogproces begint de verkoop van de drug.

Op het moment dat de dienders de woning binnenvielen was de kleine maar effectieve wasserij volop in bedrijf. In de woning bevonden zich diverse chemicaliën die bij het scheidingsproces worden gebruikt. Specialisten van de afdeling gevaarlijke stoffen spreken over een gevaarlijke en risicovolle situatie omdat de chemicaliën niet alleen zeer brandbaar zijn maar ook gevaarlijk voor gezondheid en milieu. Alle chemische stoffen zijn op deskundige wijze afgevoerd en zullen worden vernietigd. De wijkteamrecherche heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):