donderdag, 21. april 2005 - 21:54

Dient een nieuwe generatie zich aan?

Amsterdam

Van 26 april tot en met 29 mei laat Droog Design het werk van vier jonge Nederlandse ontwerpers zien: Simon Heijdens, Chris Kabel, Joris Laarman en Wieki Somers. Droog Design denkt dat een nieuwe generatie Nederlandse ontwerpers zich aandient. Maar hoe denken ze hier zelf over?


De vier ontwerpers ontmoeten elkaar in de galerie van Droog Design om te onderzoeken wat hen bindt. Het publiek is in de galerie en via de website van Droog Design getuige van deze confrontatie. Tijdens een door de ontwerpers ontworpen diner heeft het publiek de kans om zich ook in de discussie te mengen.

De generatie Nederlandse ontwerpers die opkwam toen Droog Design 12 jaar geleden begon, maakt al jarenlang wereldwijd furore. Hebben Marcel Wanders, Richard Hutten, Jurgen Bey, Hella Jongerius en de anderen inmiddels al waardige opvolging gekregen? Droog denkt van wel en heeft Simon Heijdens, Chris Kabel, Joris Laarman en Wieki Somers gevraagd om na te gaan wat hen als nieuwe generatie precies bindt.

Aan het begin van de expositie, op 26 en 27 april 2005, ontmoeten de vier jonge Nederlandse ontwerpers elkaar in droog@home, de galerie van Droog Design in Amsterdam. Bezoekers van de galerie kunnen er getuige van zijn hoe zij hun werk en inspiratiebronnen naast elkaar leggen om te ontdekken wat hen bindt in denkproces en werkwijze. Gedurende deze dagen zullen de ontwerpers een weblog bijhouden op de website van Droog Design, www.droogdesign.nl, waarin zij hun bevindingen noteren. Het resultaat van deze confrontatie zal tot en met 29 mei in droog@home te zien zijn.

Op maandag 9 mei zullen de ontwerpers in de galerie een diner bereiden voor 40 gasten. Tijdens het diner zullen de ontwerpers toelichting geven op de confrontatie die ze met elkaar gehad hebben en zullen ze door de discussieleider én het publiek hierover stevig aan de tand gevoeld worden. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor opgeven door een mail te sturen aan info@droogdesign.nl met als onderwerp ‘new dutch designers diner’. De kosten voor deelname aan het diner bedragen €45,00.

droog@home is geopend van dinsdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00 uur. Naast de wisselende exposities is hier de Droog collectie te zien en te koop.

Het designplatform Droog Design, opgericht in 1993, werkt samen met jonge, internationale ontwerpers. De doelstelling van Droog Design is het stimuleren van creatie, innovatie en debat. Naast zijn rol in Nederland is Droog Design een belangrijke promotor van Nederlandse vormgeving in het buitenland.

Meer informatie: www.droogdesign.nl
Categorie:
Tag(s):