donderdag, 10. november 2005 - 17:08

Docent Hanzehogeschool ontvangt prijs ‘de Innoveer’

Groningen

Vanochtend is voor de eerste keer de prijs voor de meest innovatieve docent van de Hanzehogeschool Groningen –de Innoveer- uitgereikt. De eer viel te beurt aan mevrouw Joke van der Kruk, docente van de opleiding Voeding en Diëtetiek van de Academie voor Gezondheidsstudies. Mevrouw Van der Kruk werkt al 27 jaar in het onderwijs. Ze krijgt deze prijs omdat ze zich continu binnen haar vakgebied is blijven ontwikkelen en steeds nieuwe wegen inslaat. Kortom, een echte ‘vakvrouw’ volgens bestuursvoorzitter Henk Pijlman, die de prijs uitreikte.

De jaarlijkse prijs voor de meest innovatieve docent van de Hanzehogeschool Groningen is in het leven geroepen om vernieuwingen in het onderwijs te stimuleren en docenten te belonen voor een idee, activiteit of werkwijze die zij het voorafgaande studiejaar ingevoerd hebben. De prijs bestaat uit € 5.000,-- en een kunstwerk van Gerard Eikelboom, een derdejaars student Autonome Beeldende Kunst van Academie Minerva.

Mevrouw Van der Kruk krijgt de prijs omdat zij:
- binnen de opleiding Voeding en Diëtetiek het eerstejaarsprogramma heeft aangepast, waardoor studenten al in een vroeg stadium van hun opleiding betrokken worden bij het uitvoeren van onderzoek;
- een grote rol speelt bij de beantwoording van vragen vanuit het werkveld, zoals de GGD Drenthe, UMCG, Friesland Foods;
- lid is van zowel de stuurgroep als de onderzoeksgroep van het lectoraat Transparante Zorgverlening;
- voordrachten over haar vakgebied op symposia en congressen houdt;
- artikelen publiceert (met anderen) over bijvoorbeeld Voeding en Mondgezondheid of Interculturele voeding- en dieetinterventie bij asielzoekers.
Provincie:
Tag(s):