maandag, 18. juli 2005 - 11:30

Doornbos mag van Jordan naar Minardi

Vandaag gaat het team van Minardi officieel bekend maken dat Patrick Friesacher doordat hij niet aan zijn betalingen heeft voldaan het team wordt uitgezet, maar er wordt inmiddels ook al gemeld dat het team direct al bekend zal gaan maken wie de tweede rijder gaat worden naast Christijan Albers.

Zoals het nu lijkt zijn er drie kanshebbers op het felbegeerde stoeltje, Robert Doornbos maakt een grote kans maar ook de Hongaar Zsolt Baumgartner staat te springen om zijn comeback te maken. Ook heeft het team bevestigd dat er nog een 'mystery driver' is.

Ook aan het begin van het seizoen was er een 'mystery driver' bij het team, ook toen ging het om de tweede rijder. Patrick Friesacher won het stoeltje van Nicolas Kiesa die achteraf de 'mystery driver' was. Ook deze keer is er een kans dat Kiesa de derde kanshebber is.

Minardi teambaas Paul Stoddard heeft inmiddels bevestigd dat tijdens de komende Grand Prix Patrick Friesacher niet uit zal komen voor het team, dat is inmiddels dus zeker. Nu is het voor iedereen nog wachten totdat er een persbericht naar buiten wordt gebracht waarin staat vermeld wie de tweede rijder zal gaan worden.

update:
Bij Jordan-Midland zou men blij zijn met het vertrek van Doornbos, zo weet de Canadese krant Globe and Mail te melden. Rob Fine, woordvoerder van Midland: "Er is niet veel tijd voor ons om het derde stoeltje op te vullen als Robert vertrekt, maar wij zullen een vertrek van hem zeker niet blokkeren. We willen Robert instaat stellen zijn ambities voor zijn carièrre te vervullen."
Categorie:
Tag(s):