woensdag, 27. juli 2005 - 22:53

Doornbos: Voordeel uit nationaliteit halen met Chris

Robert Doornbos die afgelopen weekeinde debuteerde voor Minardi in Hockenheim, denkt voordeel te kunnen halen aan het feit dat zijn teamgenoot - Christijan Albers - ook Nederlands is. Een deel van de Nederlandse pers bekijkt het stel als een Nederlands duo, het andere ziet hen als concurrenten.

"Als we de juiste kaarten spelen kunnen we voordeel uit de situatie halen", zei Robert Doornbos over het feit dat Minardi met twee Nederlandse coureurs rijdt. "Bijvoorbeeld om betere sponsorcontracten en meer ondersteuning van onze landgenoten krijgen." Juist hierover speculeert men over rivaliteit. Beide coureurs willen zoveel mogelijk sponsoren voor henzelf, vanzelfsprekend.

De Rotterdammer gaat verder: "Christijan heeft natuurlijk voordeel door zijn ervaring, aangezien hij al vanaf begin dit seizoen rijdt. Voor mij was het niet meer dan logisch deze kans te grijpen, omdat je niet zoveel kansen krijgt in de Formule 1. Ik wilde gewoon deze kans met beide handen beetgrijpen en zo snel mogelijk leren."

Doornbos is erg blij met zijn huidige baan en heeft meer te doen dan alleen op vrijdag rijden. "Op de zaterdagmorgen gebeurde er gewoon niets. Je had wat briefings, en verder kan je niet veel doen dan de andere coureurs op de baan bekijken. Dat is zeker geen lolletje."
Categorie:
Tag(s):