woensdag, 2. maart 2005 - 22:20

Drie nieuwe modellen gecrasht

Den Haag

Bij de opening van de Autosalon van Genève worden de resultaten van de EuroNCAP-crashtests van drie nieuwe modellen: de Honda FR-V, Peugeot 1007 en de Suzuki Swift openbaar gemaakt.
<BR>De testen zijn uitgevoerd door de ANWB. In juni dit jaar zullen er meer testen gaan volgen en zullen wij samen met de ANWB de nieuwe serie crashtests publiceren op onze autosite. Drie autofabrikanten, waarvan alle tests op hun modellen inmiddels afgerond zijn, wilden voorafgaand aan deze publicatie de informatie over de botsveiligheid beschikbaar hebben op hun stand op de Autosalon van Genève.
<BR>

We publiceren daarom hier de resultaten van de Honda FR-V, de Peugeot 1007 en de nieuwste Suzuki Swift.

De Honda FR-V behaalde: 4 sterren voor bescherming inzittenden, bescherming kinderen een 3 en voetgangers ook een 3.

De Suzuki Swift behaalde: 4 sterren voor bescherming inzittenden, bescherming kinderen een 3 en voetgangers ook een 3.

De Peugeot 1007: 5 sterren voor bescherming inzittenden, bescherming kinderen een 3 en voetgangers ook een 3.

De veiligheid van de eigen inzittenden heeft van oudsher de meeste aandacht van autofabrikanten. Maar opmerkelijk is de zeer hoge score van de Peugeot 1007. Met 36 punten behaalt deze de hoogste score van inzittendenbescherming in EuroNCAP ooit. Met de veiligheid van overige kwetsbare verkeersdeelnemers, voetgangers en fietsers, werd tot nu toe te weinig rekening gehouden. Gelukkig is dat wel steeds meer het geval. Nu scoren ook de Honda en de Suzuki op dit punt goed. ©BON/ANWB
Categorie:
Tag(s):