donderdag, 29. september 2005 - 3:51

Drie verdachten aangehouden na overval

Geldrop

Bij een grootschalige actie in Heeze zijn woensdagmorgen drie verdachten van een overval op een supermarkt in Geldrop aangehouden.
<BR>Woensdag om 9.20 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een overval gepleegd werd op een Aldi-supermarkt aan het Sint Jozefplein.

Daar waren drie gemaskerde mannen binnengekomen, waarvan er twee gewapend waren met een vuistvuurwapen. Er waren op dat moment ongeveer zestig klanten in de winkel. De twee gewapende overvallers bedreigden twee personeelsleden aan de kassa en eisten geld. Zij kregen geld, enkele honderden euro’s. Daarna verlieten de drie overvallers de winkel.

Twee klanten gingen achter de overvallers aan en zagen dat ze in een rode Opel Corsa stapten. De getuigen werden hierbij ook nog bedreigd door een van de overvallers. De overvallers reden weg in de richting van de Sluisstraat. De politie was snel ter plaatse en kon de eerste getuigen horen. Het signalement van de daders en de auto werd doorgegeven aan de regionale meldkamer, die het bericht verspreidde onder de politieauto’s die in de regio surveilleerden.

Een van deze eenheden zag op de Leenderweg te Heeze de auto rijden. De politiemensen reden de auto klem waarna de drie inzittenden uit de auto kwamen en de bebouwing in vluchtten. Andere politie-eenheden waren zeer snel ter plaatse en het gebied waarin de overvallers waren gevlucht werd afgesloten. Daarna werd met speurhonden gezocht. Vanuit de lucht werd het gebied door het politievliegtuig en een politiehelikopter in de gaten gehouden. Het gebied werd systematisch onderzocht en al snel werd de eerste verdachte, een 19-jarige man uit Nijmegen, in een tuin bij een woning aangehouden.

Bij de zoekactie was het arrestatieteam ingeschakeld. Om 12.30 uur werd de tweede verdachte, een 24-jarige Nijmegenaar, ook in een tuin aangehouden. De derde verdachte, een 18-jarige Helmonder, werd gevonden onder een caravan in een caravanstalling. Bij hem zijn wapens gevonden. De drie verdachten zijn ingesloten.

Zowel de klanten als het personeel van de supermarkt is slachtofferhulp aangeboden hetgeen is overgenomen door de bedrijfshulpverlening van Aldi. Bij de zoekactie is de bewoners aan de Leenderweg om veiligheidsredenen geadviseerd binnen te blijven en de woning af te sluiten. Door de politie Cranendonck-Heeze-Leende is direct na het ontvluchten van de verdachten opgeschaald met meerdere eenheden uit de regio en er werd met behulp van specialistische diensten gezocht naar de daders.

De reden hiervoor was niet alleen het aanhouden van de daders, maar ook het belang van de veiligheid van buurtbewoners. De politie realiseert zich dat deze overval zowel voor het personeel van de Aldi, de daar aanwezige klanten en de buurtbewoners van de Leenderweg in Heeze veel impact heeft gehad. Eventuele getuigen en mensen die zich slachtoffer voelen van dit voorval kunnen zich melden bij de politie, 0900 8844

©BON
Provincie:
Tag(s):