zaterdag, 26. februari 2005 - 9:33

DTM-auto van MG zojuist vrijgekomen

Lelystad

MG maakt haar autosportachtergrond dit seizoen opnieuw waar dankzij de rentree van het merk in het DTM kampioenschap. Het seizoen start op 17 april aanstaande op het circuit van Hockenheim. MG voegt hiermee een nieuw en spannend hoofdstuk toe aan haar illustere autosporthistorie en gaat in het DTM de strijd aan met gevestigde merken als Audi, Mercedes-Benz en Opel.

'Racen in het DTM en strijden met prestigieuze merken is een fantastische manier om het merkimago van MG verder te versterken,' verklaart Rod Ramsay, managing director Sales & Marketing van MG Rover. 'Wij zien het jonge publiek dat naar de races komt kijken als een zeer belangrijke factor voor de groei van ons merk in Europa.'

'DTM is een raceklasse waar het publiek echt affiniteit mee heeft,' voegt David Sharples, director MG Sport and Racing, daar aan toe. 'Het vormt voor MG de perfecte mogelijkheid om de racekwaliteiten van haar V8 ‘muscle car’, de MG ZT 260, te onderstrepen. We zijn blij met onze samenwerking met autotechnologie specialist Zytek, gevestigd in Oxfordshire, en zijn er van overtuigd dat we tijdens ons eerste seizoen voor een enorme impact zullen zorgen.'

De snelle, aantrekkelijke en zeer competitieve raceklasse trekt echte topcoureurs aan, zoals ex Formule 1 rijders Mika Hakkinen, Jean Alesi, Heinz-Harald Frentzen en Allan McNish. Close racing, spectaculaire inhaalmanoeuvres en spannende kampioenschapgevechten zijn toegankelijk voor kijkers in 175 landen, terwijl de races tegelijkertijd worden bezocht door recordaantallen liefhebbers. Het DTM-seizoen 2005 telt 11 races op zeven Europese circuits, evenals in Istanboel en Brno in Tsjechië.

Hockenheim vormt voor MG de terugkeer in een klasse waar het merk in 1986 grote successen boekte. Coureur Kurt Thiim won toen het kampioenschap met een totaal van 130 punten en drie overwinningen. Ditmaal verschijnt het MG-Zytek team met twee MG’s ZT aan de start, uitgerust met 4.0-liter V8 motoren die goed zijn voor een vermogen van 500 pk.

©BON/Sjaak
Categorie:
Tag(s):