zondag, 3. april 2005 - 17:19

Een Ballonnetje voor Toon

Maastricht

Wat is er nu mooier als een dag als afgelopen zondag. Een warm lentezonnetje, vrolijke mensen, vrolijke kleuren. Een heerlijke vrije dag. Een dag om de stad in te gaan. Niet alleen om te winkelen, maar ook om even stil te staan bij goede doelen. Een van deze goede doelen is het Toon Hermans Huis in Maastricht. Er was een open huis ter kennismaking met de activiteiten van de vrijwilligers. Het Huis is een initiatief van Mart Martens en werd in 1998 opgericht in Sittard.

De Huizen zijn er voor mensen die met kanker te maken krijgen, hun naasten en nabestaanden. De huizen bieden allerlei mogelijkheden om tot rust te komen, lotgenoten te ontmoeten, informatie te krijgen, iets aangenaams voor jezelf te doen of om professionele psychosociale begeleiding te krijgen.

Zondag was er speciaal voor de opening een groot Toon Hermans Kinderkoor. Onder begeleiding van de muziek van het damestrio Treble, zongen de kinderen het lied ‘Een ballonnetje’ van Toon. Een eerbetoon aan deze cabaretier die destijds zijn naam heeft verleend aan de huizen. Hij steunde de doel-stelling met hart en ziel. Zijn uitstraling past bij die van de huizen: de lach en de traan.

Daarna werden honderden gele ballonnen losgelaten door de kinderen. Dit alles gebeurde in aanwezigheid van Mart Martens en de zoon van Toon, Maurice Hermans.

Meer informatie over de huizen: www.toonhermanshuismaastricht.nl/


© BON Tekst en foto's: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):