vrijdag, 25. november 2005 - 19:26

Enorme stoomstoring treft Haaksbergen en omgeving

Haaksbergen

De breuk van één of meerdere kabels heeft ervoor gezorgd dat Haaksbergen, Eibergen, Rekken en Neede al sinds vanmiddag 13.00 uur zonder stroom zitten. Reperateurs kunnen de mast niet in om de zaak te repareren, want dat is momenteel te gevaarlijk. De verwachting is dat Haaksbergen de hele vrijdagnacht nog zonder stroom en verwarming zit

Kabels in een hoogspanningsmast in de buurt van st.Isidorushoeve zijn sinds vrijdagmiddag geknapt door het gewicht van sneeuw en ijs. Reperateurs van Essent kunnen de mast niet om omdat dat te gevaarlijk is. Essent werkt met man en macht aan een noodaggregaat maar verwacht dit niet eerder dan op zijn vroegst zaterdagochtend klaar te hebben.

De inwoners van Haaksbergen, Rekken, Eibergen en Neede in de Noord-Achterhoek zitten zodoende de hele nacht zonder stroom en verwarming. In het stadhuis en het politiebureau van Haaksbergen is een noodpost ingericht waar mensen met vragen over de stroomstoring terecht kunnen. Ook in Hengelo zijn stroomkabels geknapt maar dit heeft nog niet een stroomuitval geleid.
Provincie:
Tag(s):