vrijdag, 25. februari 2005 - 13:52

Eringa zit bromfietsers op de huid

Flevoland

Verzekeringsmaatschappijen moeten veel harder optreden tegen bromfietsers die vaak in de fout gaan. Bromfietsers moeten bij een ongeval net als automobilisten hun no-claimkorting kwijtraken.
<BR>
<BR>Dat vindt korpschef Pier Eringa van de Flevolandse politie. Volgens hem is het onveilige gedrag van bromfietsers alleen aan te pakken door hen in de portemonnee te raken.

Korpschef Pier Eringa van Politie Flevoland wil bromfietsers en scooterrijders stevig op de huid zitten, omdat ze een serieus risico vormen in het Flevolandse verkeer. 'Het jong geleerd, oud gedaan principe gaat hier op. Als je als jongere wild bent in het verkeer, zie je dat later vaak terug. Met alle gevolgen van dien.' Hij pleit dan ook voor maatregelen om het opvoeren niet meer mogelijk te maken en bromfietsovertreders op het gebied van verzekeringen harder aan te pakken.

Dit liet Eringa donderdag weten bij de verlenging van het brom- en snorfietsproject Easy Rider. De politie, justitie, de zes gemeenten en verkeersveiligheidsorganisatie 3VO gaan nog tot begin 2008 door met controles van brom- en snorfietsen en voorlichting.
Provincie:
Tag(s):