vrijdag, 22. april 2005 - 16:50

Ernstige gevolgen bij aankoop Rover of MG

Amsterdam

De financiële problemen bij MG en Rover hebben ernstige gevolgen voor de consument. De ANWB vreest, als er geen oplossing wordt gevonden, dat al snel het onderhoud en de vervanging van onderdelen van deze auto’s problemen gaat veroorzaken. De ANWB zal er bij de Europese Commissie op aan dringen om met autofabrikanten een oplossing te vinden voor de bestaande klanten van MG en Rover.

Voor mensen die een MG of Rover in bestelling hebben adviseert de ANWB de koop op te schorten of opnieuw te onderhandelen over de prijs.

De ANWB verwacht problemen bij het onderhoud en vervanging van specifieke MG en Rover onderdelen, zoals bedieningspanelen, delen aan de motor en de versnellingsbak, de ondersteunende software en plaatwerk. Alleen al in Nederland rijden er ruim 60.000 auto’s van deze merken rond. In Europa zijn dat er uiteraard veel meer.
De ANWB hoopt dat aan deze onzekerheid voor de consument snel een eind komt en iemand zekerheid kan bieden. De ANWB roept de Europese Commissie op om met de autofabrikanten een oplossing te vinden voor de klanten van MG en Rover.

De ANWB heeft de voorzitter van de dealervereniging van Rover aangeschreven of hij meer zekerheid kan bieden over de continuïteit van garanties en levering van onderdelen.

ANWB-leden kunnen bij ANWB Rechtshulp (tel. 070-3147788) terecht voor advies over de wijze waarop de consument naar de dealer kan handelen.
Mensen die een Rover of MG hebben of er een hebben besteld moeten rekening houden met een sterke waardedaling van hun auto. De ANWB adviseert de laatsten de verbintenis op te schorten of opnieuw te onderhandelen over de aanschafprijs.

Daarnaast zal de ANWB er bij de Europese Commissie op aan dringen de effecten voor de consument te bestuderen om te kunnen bepalen hoe negatieve effecten zoveel mogelijk kunnen worden beperkt. Het omvallen van de merken MG en Rover, met een nog zo groot rijdend wagenpark, is een unieke en voor velen een onverwachte gebeurtenis. Het belang van de consument zal dan ook veel aandacht moeten krijgen in de Europese werkgroep Cars21.
Categorie:
Tag(s):