vrijdag, 7. januari 2005 - 12:31

Femke Halsema wil dagvaarding Geert Wilders

Zwolle

Femke Halsema is boos op Geert Wilders. De woede van de voorzitter van Groen Links gaat zelfs zover dat zij gerechtelijke stappen tegen Wilders niet uitsluit. "Politici hebben een voorbeeldfunctie, een opmerking als hoofddoekjes lust ik rauw en kan absoluut niet. Wilders moet zich daarvoor verantwoorden bij de rechter", zei ze onlangs op een bijeenkomst in Zwolle..

Een opmerkelijke uitspraak van Halsema gedaan tijdens een regiobijeenkomst van haar partij Groen Links in gebouw de Enk in de wijk Assendorp te Zwolle. De plusminus 60 aanwezigen in de zaal waren hoofdzakelijk studenten en aanhangers van Groen Links en de SP. Halsema voelde zich op haar gemak tussen haar eigen aanhang en dat was misschien de reden voor deze opmerkelijke en gedurfde uitspraak.
De toon voor pittige kamerdiscussies lijkt hiermee gezet. Een reactie van Wilders op de uitspraken van zijn Tweede kamer collega kon nog niet worden verkregen. De leden van de tweede kamer genieten namelijk tot 17 januari 2005 van het kerstreces.
(c) BON/tekst:PBN/foto:Alain de Jong.
Provincie:
Tag(s):