zondag, 27. februari 2005 - 16:47

Feyenoord behaalt verplichte overwinning

Feyenoord heeft plichtmatig met 3-0 gewonnen van RBC. Makkelijk ging het zeker niet, maar de drie punten zijn binnen. De allereerste grote kans was zelfs voor de Roosendalers. Elvis Hammond mocht alleen op keeper Lodewijks afgaan, maar de keeper behoedde Feyenoord van een achterstand.

Na van de schrik te zijn bekomen werd Feyenoord wat sterker. Kleine kansjes waren er voor Lazovic en Gibbs, maar pas in de 26e minuut scoorde Dirk Kuijt. Na een vreemde combinatie en een blunder van keeper Friebel scoorde Kuijt alweer zijn 21e treffer van het seizoen.

Na de rust begon Feyenoord weer slordig. De Groot kreeg namens RBC een grote kans, maar schoot hoog over. Pas in de slotfase werd de voorsprong vergroot door invaller Kalou. Shinji Ono mocht de eindstand bepalen op 3-0.