vrijdag, 27. mei 2005 - 21:54

Feyenoord meldt zich officieel voor Erwin Koeman

Erwin Koeman is de voornaamste kandidaat om de vacante trainerspositie bij Feyenoord in te vullen. Volgens Studio Sport hebben de Rotterdammers zich officieel bij de huidige club van Koeman, RKC Waalwijk gemeld.

De keuze van de Stadionclub is verrassend te noemen, aangezien Feyenoord eerst Foeke Booy hoog op haar prioriteitenlijstje had staan. Booy heeft echter nog een contract tot 2007 bij de club uit de Domstad. Hij verlengde dit seizoen zijn verbintenis bij FC Utrecht onder de voorwaarde dat hij de club trouw zou blijven.

Koeman loodste RKC in zijn eerste jaar als hoofdtrainer naar de negende plaats in de competitie. Hij moet bij de Rotterdamse club de eerder deze week opgestapte Ruud Gullit opvolgen. De Amsterdammer diende zijn ontslag in omdat hij het vertrouwen van de clubleiding miste.

Koeman kent een rijke carriere als speler. Zo won hij met Oranje in 1988 het Europees Kampioenschap. Hij speelde onder meer voor KV Mechelen en PSV, waar hij in 2000 zijn trainersloopbaan begon bij het beloftenelftal.
Categorie:
Tag(s):