zaterdag, 19. maart 2005 - 22:23

Feyenoord met veel geluk langs RKC

Feyenoord heeft een gelukkige avond doorgemaakt in Waalwijk tegen RKC. Uiteindelijk was de eindstand 4-2 in het voordeel van Feyenoord. Een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd stond het nog 2-2.
<BR>
<BR>De ploeg uit Rotterdam kreeg al na drie minuten een grote kans om op 1-0 te komen. Hofs mistte toen hij alleen op keeper Sinouh afging. Na zes minuten speeltijd scoorde Vasconelos via het hoofd voor RKC. Na de goal waren er kansen voor beide teams.

In de 24e minuut brak Castelen door aan de rechterkant en schoot hard voorlangs, maar door een blunder van Sinouh belandde de bal in het doel.

Na dit doelpunt gingen de Waalwijkers opnieuw opzoek naar de voorsprong. Het team slaagde daarin in de 26e minuut. Krohn-Dehli schoot vanaf 18 meter hard op doelman Babos, maar ook hij had de bal niet goed vast en RKC stond weer voor. Kalou bracht Feyenoord weer terug op gelijke hoogte door na 33 minuten met een kopbal te scoren. 2-2 was de stand bij rust.

In de tweede helft kregen de beide ploegen ongeveer evenveel kansen totdat RKC-er Greene een rode kaart kreeg. Hij haalde de doorgebroken Castelen neer en moest vertrekken. Feyenoord nam veldoverwicht, maar RKC probeerde sluw op de counter te spelen. Vasconcelos kreeg nog een grote kans namens RKC, maar mistte voor open doel.

In de 90e minuut scoorde de Rotterdammers toch nog. Invaller Lazovic schoot vanaf 20 meter de bal langs Sinouh. RKC was gebroken en Castelen zette het verschil in blessuretijd op twee: 4-2 voor Feyenoord.