vrijdag, 22. juli 2005 - 22:23

Feyenoord wint toernooi

Het beslissende duel om de overwinning dat Feyenoord vandaag speelde in een toernooi in China, is uit de hand gelopen.
<BR>
<BR>De spelers van Nacional de Montevideo konden zichtbaar niet overweg met de 3-0 zege van de Rotterdammers en lieten zich van hun slechtste kant zien. Na een massale vechtpartij moest de wedstrijd enkele minuten worden stil gelegd.

Feyenoord had vrijdag voor de eindzege in Nanjing aan een gelijkspel genoeg. Het elftal van Erwin Koeman kwam echter geen moment in gevaar. Voor rust had Nicky Hofs Feyenoord al op een 1-0 voorsprong gebracht. De ruststand had hoger kunnen uitvallen, onder meer Kalou en Kuyt zagen goede mogelijkheden niet in een treffer eindigen. In de tweede helft speelde Feyenoord Nacional bij vlagen helemaal weg. In een kort tijdsbestek liep Feyenoord uit naar een 3-0 voorsprong. De jarige Kuyt was tot grote vreugde van de duizenden Chinese toeschouwers tot twee maal toe de doelpuntenmaker.

Feyenoord won haar eerste duel met 2-1 van het Spaanse Espanyol. De Spaanse ploeg speelde gelijk tegen Nacional. Een gelijkspel was dus al voldoende voor de eindzege in Nanjing. Het toernooi kent een prijzenpot van 1,6 miljoen euro. "We houden aan deze trip geen miljoenen over, maar wel meer dan een paar ton'', stelde Mark Wotte vandaag al in het Algemeen Dagblad.