woensdag, 30. november 2005 - 19:27

FIFA Wereldspeler: Eto, Ronaldinho of Lampard

De FIFA heeft bekend gemaakt dat er nog drie spelers over zijn voor de titel van FIFA Wereldspeler van het jaar, die op 19 december bekend wordt gemaakt. De winnaar van de prestigieuze prijs wordt bepaald door alle bondscoaches die de Wereld rijk is. De overgebleven kandidaten zijn Samuel Eto'o, Ronaldinho en Frank Lampard.

FC Barcelona-speler Eto'o van voert momenteel met twaalf goals de topscorerslijst in de Primera División aan. Vorig seizoen won de 24-jarige spits uit Kameroen met Barça de titel en eindigde hij met 24 treffers tweede op de topscorerslijst.

Zijn ploeggenoot Ronaldinho veroverde in 2005 uiteraard ook het Spaanse kampioenschap. Daarnaast plaatste de voormalig speler van Grêmio en Paris Saint-Germain zich met Brazilië voor het WK en veroverde hij met de Goddelijke Kanaries de Confederations Cup. Dit seizoen leidde Ronaldinho FC Barcelona met onder meer negen treffers in twaalf duels naar de kop van de Primera División.

Frank Lampard pakte met Chelsea de afgelopen jaargang de Engelse titel en plaatste zich met Engeland voor het WK. De 27-jarige middenvelder is dit seizoen met elf doelpunten topscorer in de FA Premiership.
Categorie:
Tag(s):