vrijdag, 9. december 2005 - 23:54

Frankrijk domineert de vrijdag

Vandaag was de eerste dag van de Grand Prix van Dubai, waar er op de vrijdag zoals altijd getest wordt. Voorafgaande aan de twee oorspronkelijke testsessies hadden de organisatoren van de raceklasse echter nog een tweetal extra testsessies gepland voor coureur die normaal gesproken geen kans krijgen in het raceweekend.

Zo kwam het Engelse team met de vrouwelijke coureur Katherine Legge in actie, die vorige maand ook al een test aflegde voor het voormalige Formule 1-team van Minardi. Namens Nederland kreeg reservecoureur Jeroen Bleekemolen een kans.

In de echte vrije trainingen zat Jos Verstappen echter weer achter het stuur en de voormalige Formule 1-coureur reed zich naar een mooie achtste tijd. Hiermee laat hij landen zoals Portugal, Mexico en Engeland goed achter zich.

Bovenaan de lijst waren het de landen Frankrijk, Tsjechië en Italië de snelste tijden lieten noteren. Brazilie en Zwitserland, normaalgesproken altijd in de top drie te vinden, kwamen tijdens de eerste sessie niet verder dan een zevende en vijfde plaats.

De tweede sessie ging een stuk minder voor het Nederlandse team met de oranje bolide. Verstappen kwam uiteindelijk terecht op een twaalfde plaats, terwijl hij de afgelopen races toch vaak een stuk hoger op de tijdentabel te vinden was. Bovenaan stond wederom La Pierre namens Frankrijk, met Zwitserland die zich ook van een betere kant liet zien door een derde tijd te rijden. Brazilië, al tegenvallend in de eerste sessie, kende nu een dramatische sessie en is pas terug te vinden op een zeventiende plaats. Ierland, met Ralph Firman, deed het daarentegen erg sterk en was tussen Frankrijk en Neel Jani van Zwitserland te vinden.
Categorie:
Tag(s):