donderdag, 5. mei 2005 - 12:53

Geen buit bij bankoverval

Beek

Bij de bankoverval die woensdagmiddag plaatsvond bij een filiaal van de Rabobank in Beek, is geen geld buitgemaakt. De twee daders die de overval pleegden zijn nog steeds voortvluchtig. Wel heeft politieonderzoek tot nu toe een signalement opgeleverd van de twee verdachten. Verder heeft het onderzoek uitgewezen dat de twee overvallers zich met een lichtgroene motor hebben vervoerd, met vlammen in de kleuren oranje, bruin en zwart op het achterspatbord en de benzinetank.

Even na 17:00 uur woensdagmiddag drongen de twee mannen het Rabobankgebouw aan de Wethouder Sangersstraat binnen. De bank was toen al gesloten, maar er waren nog 40 personeelsleden aanwezig. De omgeving werd door de politie afgezet en een arrestatieteam werd ingezet, om mogelijk in te grijpen. Het was lange tijd onduidelijk of er mensen werden gegijzeld. Het arrestatieteam heeft het bankgebouw uiteindelijk onderzocht toen er personeelsleden naar buiten kwamen, maar de daders waren al gevlucht.

Volgens de politie zijn beide overvallers rond de 1,80 meter groot. Een persoon heeft een iets gezet postuur, de ander een normaal postuur. De daders waren gekleed in donkere kleding en droegen beiden een helm. De helm van een van hen had een fel blauwe kleur. De andere helm was waarschijnlijk donker van kleur. De motor heeft tijdens de overval op de parkeerplaats voor de personeelsingang gestaan. Mensen die iets gezien hebben kunnen met hun informatie terecht bij de districtsrecherche in Sittard. © BON


Provincie:
Tag(s):