donderdag, 29. december 2005 - 21:34

Gemeente scoort met Marokkaanse meiden

Breda

Aerobics, zelfverdediging, yoga, fitness en dansen. Dat zijn enkele activiteiten uit het Bredase project Women meet Sports dat bij de provincie Noord-Brabant in de prijzen is gevallen.
<BR> Women meet Sports is een initiatief van drie Marokkaanse meisjes en biedt sport- en bewegingslessen voor allochtone en autochtone meisjes en vrouwen in Geeren-Noord en Geeren-Zuid.

De Marokkaanse meisjes zijn zelf van het begin tot het eind verantwoordelijk voor het project. De groep regelt zelf het programma, organiseert de lessen, zorgt voor de ruimtes, legt docenten vast, werft deelnemers en is verantwoordelijk voor de financiering van het project.
De activiteiten vinden voornamelijk plaats in buurthuis Geeren-Noord en bestaan uit lessen van o.a. zelfverdediging, aerobics en dansen. Naast de bewegingsactiviteiten organiseren de meisjes ook voorlichtingsbijeenkomsten op het terrein van gezondheid en hygiëne.

Eerder dienden de drie Marokkaanse meisjes hun projectidee Women meet Sports al in bij het gemeentelijke project Samenwerken aan Leefbaarheid (SAL). Zij kregen toen voor de uitwerking van hun project voor 2005 een bedrag van € 10.000. Doordat het project nu bij de provincie in de prijzen is gevallen, kunnen zij ook in 2006 verder met bewegingslessen voor vrouwen in Geeren-Noord en Geeren-Zuid. De stichting Vertizontaal ondersteunt hen bij de uitvoering.
Provincie:
Tag(s):