vrijdag, 9. december 2005 - 12:11

Gevaarlijk 'wedstrijdje' tussen motoragent en bromfietser

Zwolle

Donderdag heeft zich een achtervolging afgespeeld die ook goed in een TV-serie zou passen. Een motoragent wilde een bromfietser aanhouden maar die ging er vandoor en maakte levensgevaarlijke capriolen om aan de agent te ontkomen. Hij probeerde zelfs de agent van de weg te drukken. Toen hij uitgleed wilde hij met de motoragent op de vuist.

Gisteravond heeft er in Assendorp een tijdje een achtervolging plaatsgevonden van een motoragent op een bromfietser. De bromfietser stond voor de verkeerslichten van de Sassenpoorterbrug met de Burg. van Roijensingel. Hij reed vervolgens door rood en sloeg linksaf. De motorrijder zette hierop de achtervolging in en de man op de bromfiets vluchtte via de Van Karnebeekstraat de fietstunnel in. Hierbij maakte hij dusdanige verkeersgevaarlijke manoeuvres dat hij andere verkeersdeelnemers in gevaar bracht.

In de fietstunnel probeerde de man de motoragent van de weg te drukken. Uiteindelijk ging de route weer terug en veroorzaakte de bromfietser bijna een frontale botsing met een auto in de van Karnebeekstraat. Toen hij over de stoep reed, moesten voorbijgangers wegspringen. In de Spoelstraat kon de motoragent hem tot stoppen dwingen, waarbij de man onderuit ging met zijn bromfiets. Toen de agent hem wilde aanhouden, nam de man een bokshouding aan.

Vervolgens zette hij het op een lopen en wist te ontkomen via de Hagelstraat, Diezerstraat en Pletterstraat. De politie doet een nader onderzoek naar de identiteit van de man. Getuigen van de achtervolging c.q. de ontsnapping van de man worden opgeroepen om zich te melden bij de politie op 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):