zondag, 20. november 2005 - 13:20

Geweldadige inbraak skihal Landgraaf

Landgraaf

Een inbraak zondagmorgen door waarschijnlijk 2 daders in SnowWorld in het Limburgse Landgraaf is uitgelopen op een bedreigende confrontatie tussen de daders en het personeel van de skihal. De daders dreigden met messen. Hierbij is niemand gewond geraakt, laat de politie weten.

De daders slaagden er in te vluchten met een nog onbekend geldbedrag. Dat heeft een woordvoerder van de politie van Limburg bevestigd.

Rond 07.45 uur kreeg de politie een melding van een overval in de skihal. De inbrekers werden waarschijnlijk overlopen door een aanwezig personeelslid, waarna dit personeelslid met een mes werd bedreigd. Op het moment dat de daders werden overlopen, waren er een onbekend aantal personeelsleden en een eveneens onbekend aantal bezoekers in SnowWorld aanwezig.

De politie heeft ter plaatse 4 mensen opgepakt die zich verdacht rond het complex ophielden. Het gaat om twee inwoners van Landgraaf, één uit Kerkrade en één uit Heerlen. Zij werden alle vier verhoord, maar werden in de loop van de middag in vrijheid gesteld. Onderzoek wees uit dat zij niets met de inbraak te maken hadden. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):