dinsdag, 8. maart 2005 - 12:46

Grote brand verwoest kraakpand

Amsterdam

Bij een grote brand is in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.45 uur een kraakpand aan de 2e Jan van der Heijdestraat verloren gegaan en liepen panden ernaast aanzienlijke schade op. In het kraakpand waren twee personen aanwezig. Zij bleven ongedeerd. In een gedeelte van de straat en de staat ernaast (Hemonystraat) moesten woningen worden ontruimd. De brand ontstond op de derde verdieping en verspreidde zich snel. De brandweer trof bij aankomst een uitslaande brand aan over drie verdiepingen. Ze kon niet voorkomen dat het vuur uitbreidde naar het dak en het dak van de woning ernaast.

Brandweermensen konden vanwege instortingsgevaar het pand niet betreden. Mede hierdoor neemt het nablussen van de brand nog enige tijd in beslag. Rond 03.00 uur was de brand onder controle. In totaal werden circa 60 brandweermensen ingezet om de brand te bestrijden.

De geëvacueerde bewoners werden opgevangen in een restaurant op de hoek van de 2e Jan van der Heijdestraat. Voor hen is in overleg met het stadsdeel en Stichting Salvage onderdak geregeld. In overleg met de brandweer en Bouw en Woningtoezicht wordt vandaag bekeken of en hoe het pand gesloopt wordt. Twee naastgelegen panden zijn nog niet vrijgegeven. ©BON foto Jeffery Koper
Provincie:
Tag(s):