dinsdag, 24. mei 2005 - 16:15

Harde schijf Samsung met NAND flash geheugen

Samsung heeft bekend gemaakt dat ze de eerste Solid State Disc (SSD) hebben ontwikkeld met behulp van NAND flash technologie.

Met deze nieuwe hardeschijf wordt er ingespeeld op het hoge energie verbruik en warmte ontwikkeling van de huidige "bewegende" hardeschijven. Solid State Disc betekent een hardeschijf die geen bewegende onderdelen bevat. Bij dit soort hardeschijven wordt er gebruik gemaakt van NAND flash technologie. De meeste mensen kennen het flash geheugen het beste van de toepassing ervan in de huidige digitale camera's. Deze flash technologie heeft men verbeterd, en in de hardeschijf geïmplementeerd.

Samsung noemt als enkele voordelen van deze nieuwe hardeschijf met NAND technologie dat het minder energie vraagt, het produceert minder warmte, het kan beter tegen extreme weersomstandigheden, het is licht, snel en het is extreem betrouwbaar. Deze hardeschijf is meer dan 150 procent sneller dan traditionele hardeschijven van hetzelfde formaat. Het is dan ook niet onverwacht om te vermelden dat Samsung deze schijf onder andere heeft gemaakt voor toepassing in de notebooks en tablet pc's. Ook is te verwachten dat men deze nieuwe schijven gaat implementeren in de digitale camera, de mobiele telefoon, de PDA of MP3 spelers.

Samsung maakt in deze nieuwe schijf gebruik van het nieuwste 8 Gigabyte flash geheugen. Daarmee kan Samsung een schijf maken die op dit moment maximaal 16 Gigabyte groot is.

In augustus verwacht Samsung de eerste schijven in de winkels te hebben liggen.
Categorie:
Tag(s):