vrijdag, 25. november 2005 - 0:08

Heerenveen verliest in slotminuut

SC Heerenveen leek lang opnieuw ook haar derde UEFA Cup-wedstrijd met een 0-0 gelijkspel af te sluiten. Maar in de 88e minuut ging het toch nog mis. De voorbijkomende Mamadou Niang werd in het voorbijgaande bij de benen gepakt door de te laat inglijdende keeper Brian Vandenbussche.

Een gele kaart voor de Belgische doelman en een strafschop waren het gevolg. Na een opontheid van twee minuten was het linksback Taye Taiwo die de elfmeter binnenschoot. Met het inbrengen van Arnold Bruggink probeerde trainer Gertjan Verbeek nog wat te bereiken, maar helaas mislukte het plan. Al kreeg Georgios Samaras nog een riante mogelijkheid na een corner. Eerst werd zijn halve omhaal geblokt, waarna de tweede poging van de Griek uit de korte hoek werd geranseld door keeper Fabien Barthez.

In de voorgaande minuten had Samaras liefst vier kansen gehad om de score, maar telkens wachtte hij te lang met schieten of schoot hij te wild. Want, zo gaf ook trainer Verbeek aan, via de counter was Heerenveen de gevaarlijkste ploeg. Marseille moest het spel maken, maar slaagde nauwelijks in de opzet om kansen te creëeren. Uiteindelijk probeerde Niang het nog via een klassieke 'Schwalbe', maar die ging werd ook op die wijze goed beoordeeld door de Portugese arbiter Ferreira. Maar vijf minuten later kreeg de Senegalese spits alsnog een strafschop.

Heerenveen verloor na een half uur ook nog spits Klaas Jan Huntelaar. Hij kreeg een knietje in het bovenbeen en kon niet meer verder. Heerenveen zal in haar resterende wedstrijd tegen Litex Lovech alles moeten geven om alsnog de knock-out fase te bereiken van het UEFA Cup-toernooi.