vrijdag, 9. september 2005 - 10:40

Hoe 2 gouden singles na 31 jaar weer opduiken

Overdinkel

Woensdag is zanger Gert Timmerman verrast door vele vrienden en collega's uit het vak met een surpriseparty. 's Morgens had hij al een lintje opgespeld gekregen door de burgermeester van Losser. Op deze party die werd gehouden in Apeldoorn, kreeg Gert twee gouden singles terug die hij 31 jaar geleden had laten veilen.

Gert bekeerde zich met zijn gezin rond 1974 tot de Baptisten en hing zijn commerciële zangcarriére aan de wilgen. Vanaf dat moment zongen ze alleen nog religieuze liederen. Al het wereldse klatergoud moest de deur uit, zo ook al hun gouden en platina platen. Het gezin vertrok naar Israël om daar rondleidingen te geven voor een reisbureau. Er werd een veiling georganiseerd waar de hele inboedel te koop was. Een cafetariahouder uit Enschede kocht toen een houten doos met daarin twee van zijn eerste gouden singletjes. Gert heeft nu na 31 jaar deze twee singles teruggekregen en zo is het weer in zijn bezit. In 1990 verliet Gert teleurgesteld het Baptistengeloof en pakte zijn oude carriérre weer op.
Op zijn zeventigste jaar is hij blij deze oude gouden platen weer in zijn bezit te hebben, die hem doen herinneren aan de toptijd van toen.

tekst/foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):