dinsdag, 9. augustus 2005 - 11:00

iDeal start rond September

iDeal, het nieuwe betalingssysteem, zal rond eind Augustus begin September gelanceerd worden. iDeal is gecreëerd door een samenwerking van de banken: Postbank, Rabobank, ABN-Amro en ING bank.

Met iDeal kan er op een gemakkelijke en betrouwbare manier online producten gekocht worden bij webwinkels. Nadat een product is besteld bij een webwinkel kan de klant aangeven dat deze wilt betalen via iDeal. Vervolgens dient de klant de betreffende bank te selecteren en wordt men omgeleid naar een speciale pagina van de bank. Daar kan op vertrouwde manier, zoals internet bankieren e.d., gegevens en codes worden ingevuld. Als alles correct is ingevuld schrijft de bank direct het geld over naar de webwinkel, en kan de webwinkel dus ook direct de order afhandelen.

Doordat alles zo snel wordt afgehandeld zijn er wel hoge kosten aan verbonden. Alleen de Rabobank heeft al laten weten wat de kosten ongeveer gaan worden. Waarschijnlijk rekent de bank 100 Euro inschrijvingsgeld en 40 Euro per maand bij het standaard abonnement. De transactiekosten worden waarschijnlijk 25 eurocent per transactie.

© BON
Categorie:
Tag(s):