donderdag, 20. januari 2005 - 11:22

Integriteitsbeleid

Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) en de drie marktleiders in de uitvaartsector werken aan een Integriteitsbeleid dat voor de hele branche moet gaan gelden. Aanleiding zijn recente berichten over verduisteringspraktijken en fraude binnen de branche. Dat blijkt uit het antwoord van minister Donner van Justitie op schriftelijke vragen van Tweede Kamerlid Wolfsen van de PvdA.

Naar aanleiding van een uitzending van het televisieprogramma NOVA in oktober over misstanden in de uitvaartwereld heeft het OM contact gezocht met de brancheorganisaties en het Platform Uitvaartwezen. NOVA meldde destijds dat de sector geregeld nabestaanden misleidt en rekeningen voor begrafenissen of crematies verhoogt.

Donner schrijft verder dat het strafrechtelijk onderzoek naar tussenpersonen in de uitvaartverzekeringssector nog loopt. Justitie onderzoekt daarbij ook de mogelijke provisiefraude. Over de concrete invulling van het Integriteitsbeleid is nog niets bekend. De verschillende partijen zijn daarover nog in gesprek.

© BON / Foto: Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):