maandag, 21. februari 2005 - 22:17

Intensief contact Nederlandse en Europese terroristen

Hilversum

De Hofstadgroep en andere Nederlandse moslimterroristen, die momenteel terechtstaan voor terrorisme, blijken intensiever contact met Europese leiders van Al Qaida te hebben gehad dan tot nu toe bekend was. Dat blijkt maandagavond uit onderzoek van het tv programma Netwerk. Het programma toonde de verbindingen aan de hand van documenten van de Italiaanse justitie en vertrouwelijke ambtsberichten van de AIVD.

Netwerk sprak met de Italiaanse officier van justitie Armando Sparato over zijn onderzoek naar een van de hoofdverdachten achter 11 maart. Ook Stafano Dambruoso, terrorismebestrijder van de VN bevestigd de conclusies die Netwerk doet. Zo blijken o.a. Samir A. en Mohammed B. regelmatig in contact te staan met Europese terroristenleiders die nauw contact onderhouden met terroristische cellen in Europa, waaronder
dus ook in Nederland. Zo hadden de Nederlandse moslims concrete plannen voor eigen aanslagen, zo blijkt uit afgeluisterde gesprekken van een van de Europese kopstukken van Al Qaida.

© BON / FBF.NL
Provincie:
Tag(s):