vrijdag, 29. juli 2005 - 2:24

Inval in woning met vermoedelijk explosieven

Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft donderdagavond een inval gedaan in een woning waar zich vermoedelijk explosieven bevonden. De inval vond plaats, aan de Hoogheemraadweg in Amsterdam-West. De politie heeft de inval ingezet, toen zij in een lopend onderzoek een tip kregen over vermoedelijke explosieven die in de woning aanwezig zouden zijn.

Tijdens de actie werden omliggende woningen ontruimd en werden 13 aanwezige bewoners tijdelijk ondergebracht bij het Stadsdeel Amsterdam-Osdorp. De explosieven Opruimingsdienst, specialisten van het KLPD en een explosieven-speurhond waren ter plaatse. Met een speciale robot werd de woning binnengetreden. Op dat moment waren er geen personen in het pand aanwezig. Een arrestatieteam die op de achterhand aanwezig was, heeft twee mannen aangehouden die zich verdacht gedroegen tussen het publiek. Elders werden nog twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak.

De politie zal de hele nacht nog bezig zijn het pand grondig te doorzoeken. Politiewoordvoerder Ron Moes van het politiekorps Amsterdam/Amstelland liet weten dat het onderzoek niks met terreur te maken heeft, maar dat het gaat om een criminele bende.
Provincie:
Tag(s):